Adatvédelmi Elvek
 
 


A BoltÉrtékelő.hu egy független közvéleménykutató, értékelő illetve információkat szolgálatató weboldal. Az egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük látogatóink adatainak biztonságos kezelését. Az alábbiakban elolvashatja, miként kezeli a BoltÉrtékelő.hu a birtokába jutott adatokat. Azzal, hogy a felhasználó használja a BoltÉrtékelő.hu szolgáltatásait, kitölti kérdőiveinket, részt vesz nyereményjátékainkban, reagál email-jeinkre, vagy bármely módon kommunikál velünk, hozzájárul a BoltÉrtékelő.hu adatkezelési elveihez, beleértve bármely személyes információ rögzítését és használatát, melyet a BoltÉrtékelő.hu rendelkezésére bocsájt, a jelen dokumentumban leírt módon és feltételekkel. Bár a dokumentum hosszúnak tűnhet, mi fontosnak tartjuk, hogy a felhasználók tisztában legyenek azzal, hogyan használjuk fel az általuk közölt adatokat.

A FELHASZNÁLÓK ÁLTAL SZOLGÁLTATOTT ADATOK
Azokat az adatokat, melyekhez felhasználóink segítségével jutunk (kérdőív kitöltése, nyereményjátékokban való részvétel, hírlevélre való feliratkozás, regisztráció a BoltÉrtékelő.hu weboldalon, vagy bármely kommunikávió az Ügyfélszolgálatunkkal, legyen az email, telefon, vagy fax) eltároljuk. Ezek tartalmazhatnak személyes adatokat, mint például a felhasználó neve, címe, email címe, vásárlói szokások, kiadások, vagy egyéb személyes adat. A felhasználók választhatnak, hogy rendelkezésünkre bocsájtják-e ezeket az adatokat, vagy sem, tudva, hogy így esetleg nem tudják használni az általunk kínált szolgáltatásokat, vagy azok egy részét.

AUTOMATIKUSAN GYŰJTÖTT ADATOK
Amikor egy felhasználó oldalainkra lép, mi a "cookie"-k segítségével információkat gyűjtünk, melyek segítik rendszerünk használatát. Ilyen információ pl. a felhasználó által használt operációs rendszer, a böngésző típusa, illetve annak felbontása. Ezek segítségével tudjuk meg azt is, hogy az adott felhasználó töltött-e már ki kérdőívet rendszerünkben, s így nem kell ugyanazokra a kérdésekre válaszolnia mégegyszer. A felhasználó megtagadhatja ezen információk átadását is, amennyiben böngészőjében ezt beállítja, tudva ezzel azt, hogy egyes szolgáltatások esetleg nem lesznek elérhetők számára.

KIVEL OSZTJA MEG A BOLTÉRTÉKELŐ.HU AZ ÁLTALA GYŰJTÖTT ADATOKAT?
A BoltÉrtékelő.hu nagy figyelmet fordít a birtokába jutott adatok védelmére és biztonságára. Ezeket az adatokat arra használjuk, hogy a BoltÉrtékelő.hu kereskedői részére és a vásárlók számára statisztikákat készítsünk, a vásárlóknak személyre szabott vásárlási lehetőségeket, megtakarításokat kínáljunk, vagy kommunikáljunk felhasználóinkkal, ha ehhez ők hozzájárulnak.

STATISZTIKÁK KÉSZÍTÉSE
A felhasználó által a rendelkezésünkre bocsájtott adatokból statisztika készül kereskedőink, vásárlóink, illetve egyéb partnereink részére. Ezek a statisztikák a felhasználóink által összegyűjtött névtelen adathalmazból állnak, és nem tartalmaznak semmilyen személyes jellegű információt.

VÉLEMÉNYEK
Amennyiben Ön véleményt ír egy adott webáruházról, ez a vélemény publikusan elérhető lesz a BoltÉrtékelő.hu látogatói és a Kereskedők részére is. A leírt véleményhez kapcsolódó bármely személyes adat (pl. e-mail cím) csak a Kereskedő részére válik elérhetővé, csak és kizárólag abban az esetben, amennyiben ehhez Ön hozzájárul, megadva az esélyt így a Kereskedőnek, hogy a véleményére reagáljon. A leírt vélemény változtatás nélkül jelenik meg a BoltÉrtékelő.hu oldalain.

PARTNEREINK
A BoltÉrtékelő.hu megbízhat különböző cégeket arra, hogy a birtokába jutott adatokkal különböző tevékenységeket végezzen. Ilyen tevékenység lehet például hagyományos levél, vagy e-mail kiküldése, az adatok feldolgozása különböző statisztikák elkészítése céljából, stb., amennyiben ehhez az adatot szolgáltató személy hozzájárul. Ezekben az esetekben hozzáférést biztosítunk partnereinknek ezekhez az adatokhoz, de ők csak és kizárólag az általunk meghatározott feladat elvégzéséhez használhatják fel ezeket az adatokat.

SPECIÁLIS AJÁNLATOK
A BoltÉrtékelő.hu hírlevelet küldhet ki a felhasználók bizonyos csoportjainak, mely különböző információkat, ajánlatokat tartalmazhat, vagy pénzmegtakarítási lehetőségekre hívhatja fel a figyelmet. Csak azoknak a felhasználóknak küldünk ilyen levelet, akik ehhez előzetesen hozzájárultak. Az ilyen levelek küldésekor a kereskedő nem kapja meg tőlünk a felhasználó személyes adatait, mint pl. a felhasználó neve, vagy e-mail címe. Amennyiben később úgy dönt, hogy már nem szeretne tőlünk hírlevelet vagy egyéb más ajánlatot kapni, kérjük kattintson ide és mi eltávolítjuk e-mail címét adatbázisunkból.

KÉRDŐÍV AJÁNLATOK
Kérdőívenkben szerepelhetnek olyan ajánlatok, melyeket egy harmadik fél tesz. Amennyiben a felhasználó élni kíván az ajánlattal és ezért megadja részünkre személyes információit, mi azt átadhatjuk a harmdik félnek abból a célból, hogy közvetlenül fel tudják egymással venni a kapcsolatot. Ilyen lehet pl. egy utazási ajánlat, vagy hírlap előfizetés.

A BOLTÉRTÉKELŐ.HU ÉS MÁSOK VÉDELME
Felhasználhatjuk az általunk gyűjtött adatokat, beleértve a személyes információkat is, ha úgy hisszük, hogy szükség van rá ahhoz, hogy törvényesen járjunk el bármilyen ügyben, akkor, ha felhasználóinkkal el akarunk fogadtatni bármely szerződést, valamint ha bármilyen nyomozáshoz (jogtalan betörés vagy adatfelhasználás) ez szükséges a BoltÉrtékelő.hu vagy mások védelme érdekében.

EGYÉB ENGEDÉLYEK
A fel nem sorolt egyéb esetekben is felhasználhatjuk az általunk gyűjtött adatokat, beleértve a személyes információkat is, amennyiben erre a felhasználó engedélyt ad. Így például, ha egy kérdőív kitöltésénél engedélyt ad arra, hogy az információkat megosszuk a kereskedővel, akkor mi megtesszük. Innentől kezdve az adatok további felhasználásáért és védelméért a harmadik fél felel.


A WEBÁRUHÁZ ÜZEMELTETŐI ÁLTAL SZOLGÁLTATOTT ADATOK
Azokat az adatokat, melyekhez a webáruházak üzemeltetői (a kereskedők) révén jutunk (pl. áruház adatai, üzemeltető személyes adatai, stb. ) eltároljuk. Ezek egy részét nyílvánosan is megjeleníthetjük oldalunkon (pl. a webáruház adatai: cím, ügyfélszolgálat elérhetősége, statisztikák, stb), egy részét pedig (azokat az adatokat, melyek az áruházzal való kapcsolattartáshoz szükségesek) bizalmasan kezeljük és azokat harmadik fél részére nem szolgáltatjuk ki. Azzal, hogy egy kereskedő a BoltÉrtékelő.hu szolgáltatásait használja, hozzájárul ahhoz, hogy a vásárlói által szolgáltatott adatokhoz hozzáférjünk és azokat statisztikai célokra felhasználjuk. A BoltÉrtékelő.hu csak olyan adatokat hoz nyílvánosságra, amelyek a vásárlók érdekeit szolgálják (pl. vásárlók értékelése az áruház különböző tulajdonságainak, mint pl. elégedettség az áruházzal, a vásárolt termékkel, kiszállítással, ügyfélszolgálattal, stb). Az áruházak üzleti jellegű információit (ilyen lehet pl. egy-egy vásárlás összege) bizalmasan kezeljük és azokat harmadik fél részére nem szolgáltatjuk ki.

ADATBIZTONSÁG, TITKOSÍTÁS
A felhasználók adatainak biztonsága érdekében oldalainkon 128 bites SSL titkosítást használunk. Így ha egy látogató regisztrálja magát rendszerünkbe, feliratkozik hírlevelünkre, használja szolgáltatásainkat, adatai titkosítva jutnak el hozzánk. Ön is ellenőrizheti a titkosítás meglétét, amennyiben rákattint a böngészőben megjelenő sárga lakatra. A titkosítás hitelességét a Comodo Inc. garantálja, bővebb információkért kérjük kattintson ide .

(Utolsó frissítés: 2005. június 7.)

 

 
 
 
 
 

2003-2005 © BoltÉrtékelő.hu.
Minden jog fenntartva.