A BoltÉrtékelő.hu weboldalról...
 
 


A BoltÉrtékelő.hu weboldal célja, hogy átfogó képet nyújtson a potenciális vásárlóknak a magyarországi online áruházakról, valamint hogy a vásárlók még vásárlás előtt képet kapjanak egy adott webáruház szolgáltatásairól, illetve arról, hogy mennyire voltak más vásárlók megelégedve az adott áruházzal, növelve ezáltal a vásárló áruházával szembeni bizalmát.

BOLTÉRTÉKELŐ.HU KATALÓGUS

A BoltÉrtékelő.hu Katalógusában minden olyan magyarországi online áruház bekerülhet, aki termékeit, szolgáltatásait online értékesíti és oldalát regisztrálja. Az egyes áruházak kategórián belüli sorrendje elsősorban ABC szerinti, de a listában előrébb kerülnek azok az áruházak, akik folyamatosan mérik vásárlóik elégedettségét (a kétfázisú értékelő rendszerünk segítségével, melyről később bővebben olvashat). Ezen kívül az egyes áruházak fizethetnek is nekünk, hogy előrébb szerepeljenek a listában, de a minősítések nem megvásárolhatók, tehát pl. egy áruház nem fizethet nekünk azért, hogy kitegyük a "Kíváló Vásárlói Minősítés" ábrát, ezt kizárólag csak azok az áruházak kaphatják, akikkel vásárlóik minden szempont alapján meg vannak elégedve (erről is később ejtünk még szót).

HOGYAN MÉRJÜK A VÁSÁRLÓK ELÉGEDETTSÉGÉT?

Az elégedettség mérése két módon is történhet.

KÉTFÁZISÚ ÉRTÉKELÉSEK

A BoltÉrtékelő.hu Katalógusában szereplő áruházaknak lehetősége van arra, hogy közvetlenül mérjék vásárlóik elégedettségét oly módon, hogy megjelenítenek egy kis ábrát azon az oldalon, amely a vásárlás után jelenik meg a vásárlónak, amiben megkérik, hogy értékelje az áruházat, illetve aktuális vásárlását. Természetesen egy vásárlás a kiszállítással lesz teljes, ezért az értékelés első fázisában megkérdezzük a vásárlótól, mikorra várja rendelése kiszállítását. Ezt követően egy e-mailt küldünk neki, amiben értékelheti azt is, mennyire teljesítette az áruház az elvárásokat. Ezzel a módszerrel az áruház biztosan a valós vásárlóitól gyűjt visszajelzéseket, közvetlenül a vásárlás után és ezáltal pontos és részletes adatokhoz jut.

ELÉGEDETTSÉG MÉRÉSE A BOLTÉRTÉKELŐ FELHASZNÁLÓI ÁLTAL

A másik módszer a BoltÉrtékelő.hu oldalán keresztül történő értékelés. Egyre bővülő szolgáltatásainkkal igyekszünk minél több vásárlót összegyűjteni, akik szívesen megosztják másokkal tapasztalataikat, ezáltal segítenek abban, hogy biztonságosabbá tegyék a magyarországi online vásárlást.


MILYEN SZEMPONTOK SZERINT ÉRTÉKELHETIK A VÁSÁRLÓK AZ ÁRUHÁZAT?


Az általunk feltett kérdésekkel célunk az, hogy lefedjük a vásárlás teljes menetét a vásárlás kezdetétől a kiszállításig. Ezek a kérdések a következők:

VÁSÁRLÁS UTÁNI ELÉGEDETTSÉGI MUTATÓK

Keresett termék megtalálhatósága Mennyire egyszerű megtalálni az oldalon a keresett terméket
Oldal elrendezése, kinézete Mennyire átlátható, logikusan felépített és mutatós az oldal
Termékválaszték Mennyire bőséges az árukínálat
Termékleírások érthetősége Mennyire érthető és részletes az egyes termékekről adott információ
Árak és költségek láthatósága a vásárlás előtt Kiderült-e világosan még vásárlás előtt, hogy mennyit kell majd összesen fizetni a rendelésért (szállítási, csomagolási és egyéb járulékos költségek egyértelműen látszódtak-e)
Árak más hasonló webáruházakhoz képest Mennyire volt kedvező az ár más hasonló webáruházakhoz képest
Választható szállítási módok Elérhető volt-e a kívánt szállítási mód
Szállítási költség Mennyire volt kedvező a rendelés kiszállításának költsége

KISZÁLLÍTÁS UTÁNI ELÉGEDETTSÉGI MUTATÓK

Rendelt termékek elérhetősége A megrendelt termékek raktáron voltak-e a rendelés várható kiszállításakor
Rendelés állapotának követése Nyomon követhető volt-e a rendelés állapota a rendeléstől a kiszállításig
Időben történő kiszállítás A rendelés kiszállítása megtörtént-e akkor, mikor várható volt
Termékek az elvárásoknak megfeleltek A választott termékeket szállították-e ki és azok megfeleltek-e az elvárásoknak
Ügyfélszolgálat Mennyire volt könnyű a kommunikáció az ügyfélszolgálattal, milyen volt az ügyfélszolgálat tudása, felkészültsége, probléma megoldó készsége


Ezekből a mutatókból számítjuk ki egy áruház elégedettségi indexét.


MIT TAKAR A MINŐSÍTÉS AZ ÁRUHÁZAKNÁL?


A következő minősítések fordulhatnak elő egy áruháznál:

Kíváló Vásárlói Minősítés Ezt a minősítést az az áruház kapja, amelyik folyamatosan méri vásárlói elégedettségét (kétfázisú értékeléseket használva) és minden elégedettségi indexe eléri a 7.0 pontot.
Vásárlók által minősített Ez a webáruház folyamatosan méri vásárlói elégedettségét, de nem mindegyik elégedettségi indexe éri el a 7.0 pontot.
Még nem minősített (kevés adat) Kevés számú értékelés érkezett be, ezért az áruház még nem minősíthető.

Az egyes minősítéseknél csak az utolsó 3 hónapban beérkezett értékeléseket vesszük figyelembe, hiszen 3 hónap alatt egy áruház sokat változhat (pl. javíthat szolgáltatásain). Ezen kívül minimum 5 értékelésnek be kell érkeznie ahhoz, hogy egy áruház értékelhető legyen. Természetesen minél több értékelés érkezik egy áruházról, annál hitelesebb és reálisabb eredményt kapunk. És természetesen mindez azt is jelenti, hogy minden adat, amit az oldalainkon megjelentetünk, az 3 hónapnál frissebb!

 

 

 
 
 
 
 

2003-2005 © BoltÉrtékelő.hu.
Minden jog fenntartva.